ПІДБИВАЄМО ПІДСУМКИ WWDC 2020

23.06.2020

Цього року головний літній захід Apple, всесвітня конференція розробників WWDC 2020 року, проходила тільки в режимі онлайн. Зараз розберемо всі представлені новинки.

iOS 14
Нова версія мобільної операційної системи для смартфонів отримає цілий ряд серйозних нововведень. Перше називається App Library, дозволяє групувати схожі за призначенням додатки в папки автоматично. Зазнали доопрацювання і віджети. Тепер їх можна розташовувати на робочих столах на свій розсуд, також вони придбали нові анімації і стали більш функціональні. Завдяки функції Smart Stack найпотрібніші додатки будуть об’єднуватися на робочому столі для швидкого доступу до них. На iPhone з’явився режим «Картинка в картинці». Тепер можна згорнути повноекранне відео в кут екрану і перевірити, наприклад, пошту, месенджери або пропущені дзвінки. Стандартний додаток iMessage отримав групові чати і нові емодзі.

iPad OS 14
Операційна система для планшетів Apple теж готується до оновлення. Насамперед додаток «Фото» тримав зручне бічне меню прокрутки для доступу до папок і файлів. Аналогічні меню отримають і інші стандартні програми. Допрацювали вікно вхідного дзвінка, мінімізувавши його до розмірів віджету. Аналогічні поліпшення отримала і Siri для iPad: тепер вона знаходиться в кутку, не закриваючи собою весь екран пристрою. Пошук Spotlight також поліпшили, зробивши його схожим на аналог з macOS.

watchOS 7
Розумний годинник Apple теж не залишився без оновлень. У нього з’явиться можливість завантаження сторонніх циферблатів, а також він навчиться відстежувати танці і отримає таймер для миття рук, зможе більш точно підраховувати спалені під час активностей калорії й ретельніше моніторити сон.

tvOS 14
Головне нововведення — підтримка різних облікових записів і швидке перемикання між ними. Це дозволить швидко зайти в систему під потрібним акаунтом, отримавши доступ до налаштувань і бібліотеки.

macOS Big Sur
Нова система для mac отримала серйозне доопрацювання інтерфейсу, який став більш легким і схожим на мобільні iPad OS і macOS. Іконки, вікна та візуальні ефекти разом з більшістю інших елементів перемальовані в мінімалістичному стилі. Браузер Safari став швидше і отримав новий алгоритм установки оновлень.

macMini
Несподівано відбувся анонс нового macMini з процесором ARM від Apple. Новинка отримає ARM-процесор A12Z. Аналогічний процесор встановлено в новітніх айпадах.

Все публикации

Другие публикации

Несколько фактов о портах USB-C в iPhone 15 серии

19.09.2023

Несколько фактов о портах USB-C в iPhone 15 серии

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступны для загрузки!

18.09.2023

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступны для загрузки!

Выбираем монитор для Mac

11.09.2023

Выбираем монитор для Mac

Вышел CrossOver 23 с поддержкой DirectX 12 для macOS

18.08.2023

Вышел CrossOver 23 с поддержкой DirectX 12 для macOS