macOS Big Sur

29.06.2020

macOS Big Sur — новітня версія однієї з найбільш передових операційних систем для настільних комп’ютерів. Незрівнянний дизайн macOS Big Sur значно змінився в порівнянні з попередніми версіями macOS, але при цьому як і раніше його легко впізнати.

Що змінилося в macOS Big Sur?
?У macOS Big Sur повністю новий дизайн. Змінилися іконки, рядок стану, центр повідомлень, оформлення вікон і попереджень. Найбільше привертають увагу іконки. Тепер вони квадратні із закругленими кутами, як на iOS.
?Apple оновила Рядок стану. Кількість значків в правій частині значно зменшилася. Тепер на увазі тільки Дата і час, Siri, Пункт управління, Spotlight, Wi-Fi, Акумулятор і Розкладка. Bluetooth, Гучність, Яскравість екрану і AirDrop знаходяться в Пункті управління.
?У macOS давно є віджети, але користувачі рідко звертають увагу на них. В Big Sur їх дизайн змінили, намалювали так само, як в iOS 14. Вони як і раніше викликаються свайпом з правого боку або після натискання кнопки в рядку меню.
?Apple освіжила зовнішній вигляд деяких додатків, змінивши правий стовпець і панель інструментів. Особливо сильно це помітно в Finder, Пошті і Будинку. В Музиці оновилися акцентні кольори: червоний замість рожевого. А ще в пошуку показуються популярні жанри і плейлисти.
?Safari, мабуть, найбільше зазнав змін в macOS Big Sur.
Дизайнери оновили оформлення браузера. З’явився попередній перегляд вкладок. На стартовій сторінці можна встановити шпалери і налаштувати відображення елементів. Розробники додали функцію Звіт про конфіденційність.
?У iMessage на Mac додали редактор стікерів Memoji.
?Розділ Економія енергії в налаштуваннях тепер називається Акумулятор.
?Оновили сторінки додатків в App Store.
?В диктофоні з’явився авторедактор. Він покращує якість запису і прибирає фоновий шум.

✔️tehnokrat.com.ua — твій провідник в світ техніки Apple.

Все публикации

Другие публикации

Несколько фактов о портах USB-C в iPhone 15 серии

19.09.2023

Несколько фактов о портах USB-C в iPhone 15 серии

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступны для загрузки!

18.09.2023

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступны для загрузки!

Выбираем монитор для Mac

11.09.2023

Выбираем монитор для Mac

Вышел CrossOver 23 с поддержкой DirectX 12 для macOS

18.08.2023

Вышел CrossOver 23 с поддержкой DirectX 12 для macOS