iPadOS 14: нові функції, створені спеціально для iPad

26.06.2020

iPadOS 14 – нова операційна система для планшетів iPad. Особливий дизайн додатків для iPad, спрощена взаємодія з операційною системою за допомогою компактних інтерфейсів Siri, пошуку і дзвінків, нові можливості роботи з Apple Pencil і рукописним введенням тексту, а також безліч інших функцій.

Spotlight
Пошук Spotlight в iPadOS 14 став працювати за аналогією з пошуком в macOS. Вікно пошуку відкривається посередині екрану, дозволяючи шукати дані локально або в інтернеті.

Siri
Тепер при виклику Siri не займає весь екран. Замість цього на дисплеї відображається невелика іконка Siri, що сигналізує про роботу функції. Siri продовжує навчатися, допомагає знаходити відповіді в інтернеті, а також може відправляти аудіоповідомлення.

App Clips
У iPadOS 14 з’явилася нова функція App Clips. Вона дозволяє запускати полегшені версії додатків без необхідності їх установки на пристрій.

Більше можливостей при роботі з Apple Pencil
Завдяки iPadOS 14 на iPad з’явилася функція «Від руки» для Apple Pencil. Вона дозволяє вводити в будь-яке текстове поле рукописний текст, який автоматично перетворюється в машинописний. Так можна відповідати на повідомлення в iMessage або швидко і легко виконувати пошук в Safari.

Новий компактний дизайн
Абсолютно новий компактний дизайн інтерфейсу для вхідних телефонних дзвінків і викликів FaceTime, для Siri та для пошуку забезпечує зручність роботи. Вхідні телефонні дзвінки та виклики FaceTime тепер з’являються на екрані у вигляді невеликого банера, а не закривають весь екран.

Допоміжна панель в додатках
Оновлені бічні панелі в багатьох додатках, таких як Фото, Файли, Нотатки, Календар і Apple Music, об’єднують в собі всі елементи управління. Тепер працювати з додатками стане простіше, а основний контент завжди буде залишатися в центрі екрана.

Всі публікації

Інші публікації

Декілька фактів про порти USB-C в iPhone 15 серії

19.09.2023

Декілька фактів про порти USB-C в iPhone 15 серії

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступні для завантаження!

18.09.2023

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступні для завантаження!

Вибираємо монітор для Mac

11.09.2023

Вибираємо монітор для Mac

Вийшов CrossOver 23 з підтримкою DirectX 12 для macOS

18.08.2023

Вийшов CrossOver 23 з підтримкою DirectX 12 для macOS