Все, що показала компанія Apple на презентації 10 листопада

11.11.2020

10 листопада пройшов третій за рахунком осінній захід Apple, на якому презентували ряд цікавих гаджетів. Поговоримо про них докладніше!??

?Перший ARM-процесор для комп’ютерів Mac – M1
Першою представленою новинкою став не комп’ютер, а процесор власного виробництва Apple. Чіп виконаний по 5-нанометровому техпроцесу і включає в себе деякі компоненти, які раніше розміщувалися на материнській платі. Процесор складається з 16 мільярдів транзисторів. Процесор включає в себе 8 ядер, чотири енергоефективних і чотири для високого навантаження. Чіп M1 дозволить комп’ютерам моментально виходити з режиму сну і запускати додатки, прямо як на iPhone або iPad.

?Новий MacBook Air з процесором M1
Першим пристроєм під управлінням нового процесора M1 став MacBook Air. Завдяки продуктивній начинці вдалося домогтися в 3.5 рази більшої потужності процесора і в 5 разів більш швидкої обробки графіки. Найбільше вражає час автономної роботи – 15 годин при середньому навантаженні і приголомшливі 18 годин при перегляді відео.

?Mac mini тепер теж на мобільному процесорі M1
Другим комп’ютером, який показали на презентації, став Mac mini. У порівнянні з попереднім поколінням мініатюрного десктопа новинка стала в 3 рази швидше. Обробка графіки буде проходити в 6 разів швидше. Все це, зрозуміло, завдяки новому процесору. При наявності активного охолодження, процесор здатний постійно працювати на максимальній потужності. На зворотному боці комп’ютера розташувалися пара комбінованих портів Thunderbolt / Type-С і два USB-А.

?13-дюймовий MacBook Pro з процесором M1
Третім комп’ютером на новому процесорі став MacBook Pro 13 “. У порівнянні з попередником він став в 2.8 раз більше продуктивним.
Чіп M1 справляється з графікою швидше процесора Intel в 5 разів. Потужності вистачить на редагування 8K-відео в форматі ProRes.
У режимі веб-серфінгу новий ноутбук пропрацює близько 17 годин, а при відтворенні відео цілих 20.


✅tehnokrat.com.ua — твій провідник в світ техніки Apple.

Всі публікації

Інші публікації

Декілька фактів про порти USB-C в iPhone 15 серії

19.09.2023

Декілька фактів про порти USB-C в iPhone 15 серії

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступні для завантаження!

18.09.2023

iOS 17 / iPadOS 17 / WatchOS 10 доступні для завантаження!

Вибираємо монітор для Mac

11.09.2023

Вибираємо монітор для Mac

Вийшов CrossOver 23 з підтримкою DirectX 12 для macOS

18.08.2023

Вийшов CrossOver 23 з підтримкою DirectX 12 для macOS